The Swiss Hotel Management School (SHMS)
Lokalizacja
Miasto Caux (dla studentów I i II roku) i miasto Leysin (dla studentów III roku i podyplomowych)
O szkole
Swiss Hotel Management School (SHMS) została założona w 1992 roku. Oba kampusy szkolne znajdują się w pobliżu miasta Montreux. Budynek szkoły w Caux znajduje się na wzgórzu z przepięknym widokiem na Jezioro Genewskie. Dwa budynki w Leysin otoczone są Alpami Szwajcarskimi. Leizine to popularny ośrodek narciarski.
SHMS ma doskonałą reputację w zakresie szkolenia specjalistów na arenie międzynarodowej w dziedzinie hotelarstwa i zarządzania eventami, gdzie szkolenie opiera się na szwajcarskich tradycjach gościnności, które są znane na całym świecie. Studenci mogą wybrać specjalizację w operacjach hotelowych, eventach, kwestiach żwynościowych, zarządzaniu kurortami i spa. Zarówno absolwenci studiów licencjackich, jak i magisterskich otrzymują podwójne dyplomy – szwajcarski i brytyjski (we współpracy z University of Derby).
Studenci SHMS studiują i spędzają wolny czas w międzynarodowym środowisku – do szkół Swiss Education Group uczęszczają uczniowie ze 114 krajów. Szkoła regularnie organizuje różne wycieczki, zawody sportowe, a wszyscy studenci II roku są zobowiązani do zorganizowania specjalnego wydarzenia.
Programy nauki i staże
Studia licencjackie Arts in International Hospitality oraz/lub Events Management (3 lata):
I rok
- 1 semestr (5 miesięcy)
- Płatny staż w Szwajcarii lub innym kraju (4-6 miesięcy)
II rok
- 1 semestr (5 miesięcy)
- Płatny staż w Szwajcarii lub innym kraju (4-6 miesięcy)
III rok (studenci wybierają specjalność International Hospitality Management lub Hospitality and Events Management)
- 2 semestry (2 x 5 miesięcy)
- Praca dyplomowa lub projekt biznesowy (6 tygodni)
Zdjęcia szkoły
Studia podyplomowe w zakresie Hotel Management, Hotel Operations Management, Events Management vai Food and Beverage and Restaurant Management (1 rok):
- 1 semestr (5 miesięcy)
- Płatny staż w Szwajcarii lub innym kraju (4-6 miesięcy)
Programy magisterskie: Master of Science in International Hospitality Management, Master of International Business in Hotel, Resort and Spa Management и Master of International Business in Hotel, Resort and Food & Beverage Management (1 rok).
Master of Science in International Hospitality Management:
- 1 semestr (5 miesięcy)
- Praca badawcza lub projekt biznesowy (6 miesięcy)
Master of International Business in Hotel, Resort and Spa Management vai Master of International Business in Hotel, Resort and Food & Beverage Management:
- 1 semestr (5 miesięcy)
- Płatny staż w Szwajcarii lub innym kraju (4-6 miesięcy)
Swiss Education Group w pełni wspiera swoich studentów, aby każdy mógł znaleźć płatne praktyki. Większość studentów odbywa staże w popularnych szwajcarskich hotelach, restauracjach, ośrodkach wypoczynkowych i kurortach, ale są też możliwości zdobycia doświadczenia zawodowego w innych krajach europejskich, Stanach Zjednoczonych lub Azji.
Zakwaterowanie i wyżywienie
Zakwaterowanie i wyżywienie są wliczone w czesne. Studenci mieszkają w pokojach dwuosobowych, które znajdują się w budynkach, które kiedyś były hotelami, ale zostały wyremontowane i służą zarówno do nauki, jak i zakwaterowania dla studentów. W cenie pokój dwuosobowy (Duble Standard). Za dodatkową opłatą istnieje możliwość zamówienia pokoju jednoosobowego lub Deluxe (Single lub Double).
Studenci mogą zjeść obiad w jednej z restauracji instytutu. Posiłki serwowane są trzy razy dziennie w dni powszednie, a lunch i kolacja są dostępne w weekendy.
Studenci kampusu Leysin mają dostęp do ekskluzywnego SPA BELEZA.
Wymagania wstępne
Studia licencjackie Arts in International Hospitality i/lub Events Management:
- świadectwo ukończenia szkoły średniej;
- Certyfikat z języka angielskiego: TOEFL 500, IELTS 5.0 lub OOPT (Oxford Online Placement Test) 50+;
- minimalny wiek - 17 lat (wiek do odbycia stażu - 18 lat).
Studia podyplomowe:
- tytuł licencjata w dowolnej dziedzinie lub co najmniej 3-letnie doświadczenie w zarządzaniu;
- Certyfikat z języka angielskiego: TOEFL 500, IELTS 5.0 lub OOPT (Oxford Online Placement Test) 50+;
- wiek - co najmniej 21 lat.
Studia magisterskie International Business:
- Dyplom lub tytuł licencjata w zakresie hotelarstwa lub hotelarstwa i zarządzania w dowolnej szkole Swiss Education Group (z co najmniej 6-miesięcznym doświadczeniem / praktyką);
- Certyfikat z języka angielskiego: TOEFL 525, IELTS 5.5 lub OOPT (Oxford Online Placement Test) 60+.
Master of Science:
- Licencjat z hotelarstwa / zarządzania eventami (z co najmniej 8-miesięcznym stażem pracy) lub doświadczenie zawodowe (5 lat) na stanowisku kierowniczym w dowolnej branży;
- Certyfikat języka angielskiego: TOEFL 550 lub IELTS 6.0.
Więcej informacji znajduje się tutaj: http://www.shms.com/en/simple/how-to-apply/fees/bachelor-s-degree-1673